Hírek

Véghajrájához ért a Pro Vértes szervezésében megvalósuló Otthonunk a Vértes, V. Vértesi Natúrparki Vetélkedő. A Vértes Natúrpark iskolái alsó és felső tagozatos kategóriákban indíthatták el csapataikat a több körös megmérettetésen, ami a résztvevőknek izgalmas és aktív szórakozást jelentett. A vetélkedő célja amellett, hogy díjazza a kategóriák legjobban felkészült csapatait, a baráti kikapcsolódás és az élménygazdag programok megteremtése is.

A döntőbe kerülésért nagyon szoros a verseny, az utolsó hajrát pedig a május 7-én, szombaton megrendezett könnyed vértesi kirándulás jelentette a gyerekeknek.

20 csapat, közel 80 fő indult útnak szombat reggel a gánti Bagoly-hegyen található egykori bauxit bánya területére. A külszíni fejtés híres arról, hogy földöntúli látványt nyújt az oda látogatóknak, hiszen inkább marsbéli színek és felszínformák tarkítják a tájat. A bánya területe tulajdonképpen egy ablak, ami a sokmillió éves múltba enged bepillantani. Egy rég letűnt kor maradványai érintkeznek a jelennel, melynek következtében bámulatos táji arculat formálódik, ahogy a növénytakaró próbálja meghódítani a vörös felszínt.

Ez a varázslatos terület adott helyet a gyerekeknek a döntőig vezető utolsó pontok megszerzésére, és ami még ennél is fontosabb, az új barátságok megköttetésére.

Nagy az izgalom, hiszen a vetélkedő következő programja már a döntő lesz május 28-án, a vértesboglári Erdei Iskolában, ahol az eddigieknél is szórakoztatóbb feladatok teszik majd próbára a csapatokat.