Hírek

Április 14-én és 19-én, a tavaszi szünet első és utolsó napján a Geszner-parkban családi kalandtúrát rendeztünk tojásgurítással és ügyességi játékokkal egybekötve. A majd hetven résztvevő között volt nagyszülő, szülő, óvodás és általános iskolás gyermek, illetve néhány házi kedvenc is, akik a közös családi kikapcsolódás reményében érkeztek hozzánk.

A résztvevők először a park területén fészkelő madarakkal ismerkedhettek meg testközelből. Sorban meglátogatták a kihelyezett madárodúkat, és mindenki megleshette, milyen érdekességeket rejthet egy-egy ilyen odú belseje. Számos madárfaj már nekilátott a költésnek, így találkozhattak tojásokkal, és épülőfélben lévő fészkekkel is. Nemcsak a fiatal, hanem az idősebb korosztály is érdeklődött a téma iránt, és több apuka kért tanácsot otthoni fészkelőhely telepítése ügyében.

Kis idő múlva már a gyerekek térképekkel a kezükben sürgették szüleiket, hogy a kalandtúrát minél gyorsabban teljesíthessék. A park területén rejtett állomásokon kellett feladatokat és fejtörőket megoldaniuk, így játékos formában tanulhattak többek között a korabeli mesterségekről, a gyógynövényekről, az egészséges életmódról, és a park történelméről.

A kincskeresés után a gyerekek fáradhatatlannak bizonyultak és nagy izgalommal vetették bele magukat a korabeli ügyességi játékokba is. Nagy versengés alakult ki a szülők és gyerekeik között, hogy vajon ki az ügyesebb nyúldobásban, és patkó emelésben. Nyúldobásban a gyerekek kitartásuk révén a szülők fölé kerekedtek, patkó emelésben pedig, bár Toldi Miklós is megirigyelte volna a fiúk elszántságát, az apukák győzedelmeskedtek.

A húsvét miatt természetesen sokan várták a tojásgurítás versenyét, előtte pedig a program keretében megismerkedhettek a hagyományos, növényekkel való festési technikákkal is. A cékla, kurkuma, vöröshagymahéj, lilakáposzta, kávé, és vörösbor, játékos mintázatokkal és árnyalatokkal színezte meg a tojásokat, amik végül nem kerülhették el a sorsukat és a gurítás közben összetörtek. A többfordulós versenyből mindenki nyertesen került ki, sok résztvevő pedig szeretne visszatérni hozzánk egy újabb kalandtúra alkalmával is.

Mi természetesen játékos feladatokkal várjuk őket, hogy további közös élménnyekkel gazdagodhassanak.