Hírek

Nemrég egy móri iskolás osztály töltött el három napot Vértesbogláron, az Erdei Iskolában, ahol izgatottan fedezték fel a természet csodáit. Egyik este Viszló Levente, az "Egy cseppnyi Magyarország - A Vértesi Natúrpark monográfiája" című könyv készítője különleges telefonhívást kapott: egy kislány találkozni szeretne a könyv alkotójával.

Levente örömmel fogadta a kérést, és másnap ellátogatott az Erdei Iskolába, a kislánynak, Ulrich Anna, pedig egy dedikált monográfiát vitt ajándékba. Anna valószínűleg a Vértesi Natúrpark monográfiájának legfiatalabb olvasója, és ez a pillanat különösen nagy jelentőségű a Pro Vértes számára.

Levente elmesélte, hogy a könyv megírásának egyik fő célja éppen az volt, hogy a fiatal generációk is megismerkedjenek és megszeressék azokat a természeti és kulturális értékeket, amelyeket a Pro Vértes munkatársai gondoznak. Ez a találkozás is bizonyítja, hogy a hosszú évtizedek munkája meghozza gyümölcsét, és az üzenetünk célba ér a fiatalok szívében.

Az Erdei Iskolában Levente egy másik történetet is megosztott. Néhány évvel ezelőtt meglátogatott egy idős házaspárt Csákváron, és az asztalon nyitva találta a Vértesi Natúrpark monográfiáját. Ez a pillanat is megerősítette benne, hogy a munkája olyan emberekhez ér el, akik szintén fontosnak tartják a természeti és kulturális értékeink védelmét.

A Vértes környéke olyan szellemi potenciált rejt magában, amely értékeli a múltját, jelenét és jövőjét, és együtt kíván élni az otthont adó természettel. Viszló Levente és a Pro Vértes munkatársai továbbra is elkötelezetten dolgoznak azon, hogy ezek az értékek megmaradjanak, gyarapodjanak, és a fiatal generációk is magukénak tudhassák őket.

Ez a történet megmutatja, hogy a jövő generációinak alapjait mi építjük meg, de igazán ők fogják magukhoz ragadni a jövőt. A munka folytatódik, és a fiatalok érdeklődése, lelkesedése további inspirációt ad mindannyiunk számára.