Hírek

 

Az újévben is folytatódik a "Hosszú téli esték" programsorozat, ami januárban három előadást kínál az érdeklődőknek.

 

Január 11. 18 óra

 

Bondajkó az égben

Az irodalmi estek igazi hangulatát mindig az előadó és az előadott mű közötti kapcsolat határozza meg. Ezért igazán különleges, ha olyan irodalmi esten járhatunk, ahol az alkotásokat egyenesen a szerzőtől hallhatjuk. Ennél a kapcsolatnál aligha lehet hitelesebb, az előadásnál pedig valódibb, mint amikor a művész a közönség elé tárja gondolatait.

Székely Sándor és Horváth Irma január 11-én szerdán 18 órakor zenés irodalmi esttel nyitja meg az újévet a Hosszú téli esték rendezvénysorozat keretei között.

Az esten a "Bondajkó az égben", "Napszállta földközelben", és az "Életeken át" című kötetekből hallhatunk verseket, szöveges és megzenésített formában. Az előadásban Kuharik Tamás működik közre.

Az est hangulatát Koday László és Herczegh Katalin vetített festményei egészítik ki.

 

Január 18. 18 óra

 

Inváziós fajok térhódítása - Haraszthy László

Az idegenhonos fajok hosszú ideje nagy problémát jelentenek a Kárpát-medence területén, terjedésük megakadályozása pedig a magyar természetvédelem egyik legnagyobb kihívásává vált. Egyre nagyobb területen való megjelenésükkel átformálják az életközösségeket, amelyek így elvesztik eredeti formájukat. Az inváziós fajokkal szemben az elsődleges cél, hogy megőrizzük a táj biológiai sokféleségét, és a rajta élő őshonos élőlényeket. 

 

Január 25. 18 óra

 

Csákvár a II. világháborúban - Kunstár Béla

 

 

 

 

A részvétel ingyenes!

Szeretettel várunk mindenkit a rendezvények után egy kötetlen beszélgetésre is, ahol forralt bort és szendvicseket kínálunk.

 

A Rendezvény helyszíne:
Csákvár, Kenderesi utca 033/7 hrsz. (Geszner-ház)