A Madárvédelmi Iskola Program a madárvédelem mellett jó lehetőségeket kínál az iskola környezeti nevelési programjának, a tanmenetek és óratervek bővítéséhez. Emellett alkalmas szakköri, tudományos diákköri, és szabadidő szervezési munka segítségére is. Oktatási célból működtetjük 2007 óta Boglártanya Erdei Iskolánkat, ahova nagy szeretettel várjuk az ország minden területéről érkező kis biológusokat, kutatókat, madárbarátokat és mindenkit, aki elkötelezett a természet iránt. Programjainkat itt az évszakokhoz és a  gyerekek életkorához igazítottuk, hogy fiatalok a saját felfedező útjaikon ne csak megismerjék és megszeressék a természet élő és élettelen elemeit, hanem részeseivé is váljanak egy környezettudatos életmódnak, amit majd magukkal vihetnek további életükbe. 

Az erdei iskola mellett egyre népszerűbbek lettek a "kihelyezett tanórák" és a "kitelepülések az iskolákba". A kihelyezett tanórák megtartásához a Pro Vértes tökéletes helyszíneket biztosít (Zámolyi-medence, Csíkvarsai-rét, Geszner-ház, Boglártanya), így ezek a foglalkozások az elméleti ismeretek és a gyakorlati tapasztalatok megeszerzéséhez kiemelkedő jelentőségűek. A kitelepülések alkalmával pedig sikerült a természetismereti témákat, anyagokat a  tantervbe építeni, így  a Pro Vértes munkatársai diavetítéseket, természetismereti előadásokat és madaras bemutatókat tartanak, hogy a tanulók elmélyítsék ismereteiket. 

Nagyon népszerűek és egyre keresettebbek a nyári természetismereti és madárgyűrőző táboraink, valamint a madárvédelmi előadásaink, bemutatóink. Ezeket a felmerülő igényeknek megfelelően próbáljuk kielégíteni.

 

 

 

Fotógaléria