Célunk, hogy az ide érkező fiatalok a saját felfedezőútjaikon ne csak megismerjék és megszeressék a természet élő és élettelen elemeit, hanem részeseivé is váljanak egy környezettudatos életmódnak, amit majd magukkal vihetnek további életükbe. Mottónk a "játszva tanulni" és ez napi szinten is érvényesül programjaink egészében. 

A Vértesi Natúrparkban, a Vértes hegység déli lábánál, a vértesboglári Nagy-legelőn, szemet és szívet gyönyörködtető természeti környezetben található a Boglártanya Erdei Iskola. A helyszín látnivalóinak változatossága, gazdag növény- és állatvilága, a tanya élőlényei, értékei kiváló lehetőséget biztosítanak az erdei iskolai programok és természetismereti táborok lebonyolításához. Az erdei iskola fő programkínálata egy, az évszakhoz és a gyermekek életkorához igazodó alapprogrambólvalamint kiegészítő, egyénileg választható foglalkozásokból áll. A Boglártanya környezete és felszereltsége lehetővé teszi a többnapos kirándulások eltöltését, de az ovisoknak és iskolásoknak akár egy napra is érdekes programokat, interaktív foglalkozásokat kínál.A tanítás során nagy hangsúlyt fektetünk az érzékszervek által megvalósuló tapasztalásra, ami hozzásegíti a gyerekeket a témák elmélyült befogadására.  

A 2007-ben megnyitott Boglártanya Erdei Iskola a Vértesi Natúrparkban az első olyan oktatási intézmény, mely nemcsak szezonálisan, hanem egész évben várja az idelátogató gyermekeket. Elhelyezkedése, az épületek és az udvar felszereltsége, a legelő és az erdő növény- és állatvilága, valamint a felkészült, szakképzett munkatársak által kidolgozott változatos programok lehetőséget nyújtanak ahhoz, hogy mindent egy helyen találjon az ideérkező pedagógus és diák. A folyamatos fejlesztésekkel (befogadóképesség és a szálláskapacitás növelése), az eszközbeszerzésekkel (mikroszkópok, odúk, hálók, kerékpárok stb.) az új programok bevezetésével (tanyasi életformák gyakorlása) és a szabadidős tevékenységek körének bővítésével azon dolgozunk, hogy a jövőben is minden felmerülő igénynek eleget tegyünk. 

Érkezz akár tavasszal vagy ősszel, nappal vagy éjszaka,az Erdei Iskola számos érdekességet rejt számodra!
 


TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:

 


Itt olvashatsz a Vértesi Natúrpark többi erdei iskolájáról: 

 


Elérhetőségek: 

Pro Vértes Nonprofit Zrt.
8083 Csákvár, Kenderesi u. Geszner-ház
Tel.: 22/354-420
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.provertes.hu, www.vertesinaturpark.hu

 

Fotógaléria