Hírek

A hagyományőrzés és közösségépítés a Pro Vértes csapatának is szívügye, éppen ezért rendezzük meg immár 22 éve a Mihály-napi Lovas- és Pásztortalálkozót. A tradícionális találkozón egész nap fogathajtással, lovasversenyekkel, gulyás- és csikós bemutatókkal, Natúrparki csettegő találkozóval, pásztorkutya szépségversennyel, főzőversennyel, gyermekprogramokkal, gasztronómiai kínálattal, kulturális eseményekkel, vásárral várjuk a Csákvárra látogatókat.

Jelentkezzenek és vegyenek részt a Natúrparki Csettegő Találkozón, vagy nevezze kedvencét és nyerjék el a legszebb pásztorkutyának járó díjat, vagy álljanak össze egy csapatba és mérjék össze gasztronómiai tudásukat a pásztorétel főző verseny keretein belül! Íme néhány tudnivaló a programokkal kapcsolatban:

Natúrparki csettegő találkozó

Idén az esemény programpalettájában Natúrparki „Csettegő” Találkozó-nak is helyet adunk, ami során minden különleges jármű bemutatására is lehetőség nyílik a helyszínen.
Hogy mi is az a "csettegő"?
Tréfásan mezőgazdasági kabriónak is nevezett, általában kiszuperált autók alkatrészeiből egyedileg készített szállítójárművek, amelyeket a gyümölcs- és szőlőtermelők használnak a gazdaságukban (további információk az alábbi linken:
http://daam.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1140271)
Várjuk azon "csettegő" tulajdonosokat, akik szívesen megmutatnák a néző közönségnek járművüket. Jelentkezéskor fényképet és rövid bemutatkozást és jármű leírást is mellékeljenek.

Pásztorkutya szépségverseny

Várjuk a következő fajták jelentkezését: magyar – puli, pumi, mudi, sinka, kuvasz, komondor vagy külföldi ebek pl.: border collie stb. Természetesen szívesen fogadunk minden olyan ebet, aki részben vagy egészben pásztorkutyának érzi magát. A helyszínen kizárólag érvényes oltási kiskönyvvel vehetnek részt a kutyusok a versenyen.
Regisztráció előzetes bejelentkezéssel vagy a helyszínen is lehetséges.

Főzőverseny

A Pásztortalálkozón minden évben főzőversenyt is hirdetünk, hogy a lelkes, jelentkező csapatok jó hangulatban összemérhessék gasztronómiai tudásukat és elnyerhessék a rendezvény legfinomabb pásztorétele díjat. A csapatoknak egy általuk választott, pásztor élethez kötődő ételt kell elkészíteniük bográcsban, melyet egy négytagú zsűri értékel majd. A főzőversenyre jelentkezni legkésőbb szeptember 20-ig lehet a csapatnév és az étel megnevezésével (várjuk a jobbnál jobb fantázianeveket).

A fent említett programokra az alábbi elérhetőségeken fogadjuk a jelentkezéseket:
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 70 4130420 / +36 22 354-420
Személyesen Csákváron a Geszner-házban

Környezettudatosság a Mihály-napon!

Ebben az évben is nagy hangsúlyt fektetünk a KÖRNYEZETTUDATOSSÁGRA, ezért a következőkre hívnánk fel kedves vendégeink figyelmét:

REPOHARAK, azaz visszaváltható betétdíjas poharak lesznek a rendezvény egész területén a szemét minimalizálása érdekében. Akinek megtetszik a repohár, az a betétdíj árán meg is vásárolhatja azt. Szerintünk állati jól néznek ki.
? tudtad ? – egy rendezvény hulladékának akár a 60-70 %-át is a műanyag poharak teszik ki!

LEBOMLÓ TÁNYÉROKban ÉS KOMPOSZTÁLHATÓ EVŐESZKÖZÖKkel fogyaszthatják a látogatók a rendezvényen kínált ételeket.

PALACKNYOMÓ eszközöket rakunk ki több helyre, így mindenki saját kezűleg préselheti össze a flakonokat, ezzel minimalizálva a felhasznált szemeteszsákok számát.

CSIKKTARTÓ – a cigaretta csikkek összegyűjtésére pici tárolót adunk, amik kényelmesen elférnek a zsebben, így a tárolásuk nagyon egyszerű lesz.

SZELEKTÍV HULLADÉKSZIGET az ökörsütés, a kolbászos- és a nagysátor mellett, mely lehetővé teszi a műanyag-fém, papír, és az ételmaradék-lebomló evőeszközök külön elhelyezését. Gyűjtsd itt is szelektíven a szemetet, a lehetőséget megteremtjük hozzá.

 

A rendezvény látogatása a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően, védettségi igazolvánnyal lehetséges!

Az esemény során a programváltozás jogát fenntartjuk!

Sok szeretettel várunk mindenkit!