Hírek

 

Elkészült a Vértesi Natúrpark monográfiája – Könyvbemutató Tatabányán

Megjelent Viszló Levente szerkesztésében a Vértesi Natúrpark monográfiája, Egy cseppnyi Magyarország címmel, melyet a Pro Vértes adott ki.

A Vértes iránt elkötelezett szakemberekből álló alkotók 6 éves munkájával elkészült két kötetes könyv több mint ezer oldalon mutatja be a Vértesi Natúrpark természeti kulturális környezetét, történelmét, néprajzát és gazdaságát.

A könyv első bemutató ünnepségét április 8-án a Vértesi Natúrpark egyik településén, Tatabányán tartottuk meg a Vértes Agorájába. Schmidt Csaba polgármester úr köszöntő beszéddel nyitotta a rendezvényt, ezután a József Attila Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese ifj. Gyüszi László és ökológiai szaktájékoztatója Nász János méltatta a könyvet és szerzőjét. Viszló Levente ismertette a monográfia főbb fejezeteit, bemutatta hogy milyen új fejezetekkel bővült az 1996-ban kiadott Egy cseppnyi Magyarország, mesélt az alkotói tevékenység örömeiről és nehézségeiről, és megköszönte a munkáját, támogatását mindazoknak, akik hozzájárultak a mű elkészültéhez, és azoknak akik nem segítettek, mert így mélyebben elmerülhetett az egyes témákban. A könyvet mindenkinek ajánlja, akár szakembereknek, akár azoknak, akik olvasmányosan szeretnék megismerni a Vértesi Natúrpark kulturális és természeti gazdagságát.

A Vértesi Natúrpark monogáfiája megvásárolható Csákváron, a Geszner-házban, a további értékesítési helyekről a későbbiekben még tájékoztatást nyújtunk.