Turizmus

Tanösvények, túrajavaslatok

A Vértesi Natúrparkban kirándulók 6 tanösvényen ismerkedhetnek meg a Vértes zoológiai, botanikai és geológiai érdekességeivel. A tanösvényeken szakvezetők, információs táblák és/vagy vezető füzetek segítenek a tájékozódásban.

 

 

Gyalog-, lovas- és kerékpártúra-útvonalak

A Vértesi Natúrparkban az aktív pihenésre vágyók is megtalálják a szabadidő eltöltésének legjobb módjait. A Vértes erdeit bebarangolhatják gyalogosan, lóháton vagy akár kerékpárral is. A kirándulások alkalmával útba ejthetik a várakat, kolostorokat, kastélyokat, történelmi emlékhelyeket, múzeumokat és tájházakat is.

 

Gasztronómia

A Vértesi Natúrpark soknemzetiségű sokszínű világa megjelenik a az ételek tekintetében is, hiszen a tipikus magyar ételek mellett megtalálhatók a sváb, vagy szlovák  hagyományos fogások is.​

Szállásadók és vendéglátóhelyek

A Vértesi Natúrpark területén sok szálláshely és vendéglátóhely található. A magasabb színvonalat kedvelőknek több csillagos szállodák, minőségi éttermek és elegáns környezet áll rendelkezésükre.  A szerényebb turisták pedig napraforgós falusi szálláshelyeken, fogadókban és panziókban ismerkedhetnek meg a vidéki lakosok vendégszeretetével.

 

Szállásadók és vendéglátóhelyek listája >>>

Ajánlott programok

Hallott már a csíkvarsai ötpróbáról? Ült már pusztabuszon vagy lovasszánon?  A Vértesi Natúrpark egész évben olyan programokat kínál kicsiknek és nagyoknak, melyeket nem érdemes kihagyni!

Amit a szellem és a test megkíván - a Vértesi Natúrpark kulturális és kézműves termékei

A natúrparki települések életében központi szerepet kap a falusi életmód gyakorlása, a helyi portékák készítése. Egyre népszerűbbek és kelendőbbek a helyi gazdák által termelt áruk és a kézművesek által előállított termékek. Azoban a borászokról sem szabad megfeledkeznünk, hiszen a Vértesi Natúrpark területén található hazánk egyik legkisebb, de a híresebb borvidékei közé tartozó Móri Borvidék. A természetkedvelő és borszerető turisták borútlevéllel járhatják végig a Mór-Csókakő-Csákberény-Zámoly településeket érintő borút pincéit.

A vendégeket minden településen kellemes hangulat, szívélyes fogadtatás, nyitott pincék, kényelmes szállás és finom lakoma várja!