A tanösvény a Vértesi Erdő Zrt. 2006-ban kialakított ökoturisztikai létesítménye, a Malomerdő Panzió és Üdülőház udvaráról indul. A tanösvény teljes hossza kb. 7 km, ami egyes állomások kihagyásával 5,5-6 km-re csökkenthető.
Az útvonal mentén 5 megálló található, ahol információs táblák segítik a tájékozódást. Az egyes állomások mindegyike más-más témakörrel ismerteti meg a túrázókat, így az erdőben való tájékozódás elméleti és gyakorlati ismereteivel, a különböző talajok fizikai és kémiai tulajdonságaival, az egykori bányákat érintő tájrendezési (rekultivációs) tevékenységgel, a vizes élőhelyek fontosságával és élővilágával, valamint az erdő-felújítás módszereivel és menetével.
A tanösvény a Malomerdőn keresztülhaladva jut el a Pátrácosra vezető útig, ezen pedig a bánya-rekultivációs területig. Ez-után egy festői szurdokvölgyön vezet át, majd a Csuka-tavat érintve hamarosan a Csuka-forráshoz ér. Ez egyben a tanösvény fordulópontja is, ahol egy kiépített, esőbeállóval, szalonnasütővel, padokkal, asztalokkal felszerelt pihenőhely található.
Csoportok részére igény szerint szakvezetést biztosítunk.

 

 

INFORMÁCIÓ:

Malomerdő Panzió és Üdülőház
8066 Pusztavám, Petőfi Sándor u. 162. 
Információ és foglalás: Varga Csilla +36/30-978-0508
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.malomerdo.hu

 

Fotógaléria