A természetben való aktív pihenés mellett annak jobb megismerését is szolgálja a 4,6 km hosszúságú, a Vértes talán legszebb kilátópontját is érintő Vértesi Panoráma tanösvény. A kirándulók itt megismerhetik a Vértes hegység déli lejtőinek és völgyeinek jellemző természetes és ember alkotta természeti környezetét. A talajviszonyoktól és domborzattól függően sziklagyepek, karsztbokorerdők, száraz tölgyesek, bükkösök, cseresek és kultúrerdők váltják egymást. Miközben élvezzük a természetet és a táj szépségeit, az útvonal mentén kihelyezett tájékoztató táblák segítségével megismerkedhetünk az erdőnevelés és kopárfásítás nem közismert, de sokszor embert próbáló kihívásaival. 

 

 

Egyéb hasznos információk:

  • 4610 méter hosszú, hozzávetőleg 100 méter szintkülönbségű, a kiindulóponthoz visszatérő, egyedi táblákkal és felfestéssel jelölt útvonal
  • 8 db információs táblákkal ellátott állomás, a kezdőállomáson általános tájékoztató információkkal és az erdőlátogatás vonatkozó írott-és íratlan szabályaival, az útvonalon lévő további állomásokon az adott helyszínen jellemző erdészeti - szakmai és/vagy történeti leírással, a panoráma kilátópontjánál lévő fotó domborzati vetületi ábrán nevekkel együtt mutatja a környezetben látható völgyrendszert
  • "Máriakép" kegyhely
  • Turisztikai létesítmények: 4 állomáson összesen 6 garnitúra rönk pad és asztal (továbbiak létesítése tervezett), 4 szemetes illetve az indulóállomáson kialakított kijelölt tűzrakó hely (főzési lehetőség). Mosdó lehetőség közvetlenül elérhető a múzeumban.
  • Megfelelő kerékpárral és lóval is látogatható
  • Geológiai, botanikai és zoológiai különlegességek


INFORMÁCIÓ:

Vértesi Panoráma tanösvény
8073 Csákberény, István u. 66.
mobil: 06 30/597 8881
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Fotógaléria