Mottó: "...Mert mindig kell mi nagyobb legyen, mi átrepít az üveghegyen, s mesés csillagos éjeken, végigvezet e képeken, s elárulja mi az, mi átemel az életen.." (Klapka Réka)
2000-ben itt az Ezerjó hazájában, a móri Szent György-napok keretén belül, 22 szakmabeli és lelkes amatőr hölgy úgy döntött, összefogásban az erő. Céljaink elérése közben fejlődünk és tanulunk. Körünkben várjuk azokat a hölgyeket, akik ezekért a célokért szintén tenni akarnak.


Nemes céljaink:
Tenni a Móri Borvidékért, az Ezerjó Hazájáért, a tüzes borokért, a magyar bor hírnevéért, a kulturált borfogyasztásért, a hagyományok őrzéséért.
Vidékünkön két nemzet
- a német és a magyar - hagyományai élnek. Támogatásunkat élvezi az eredeti magyar néptánc hagyományait ápoló Forgatós táncegyüttes. Évente október első hétvégéjén, a Móri Bornapok keretén belül megválasztásra kerülő Borkirálynő és udvarhölgyei Egyesületünk tiszteletbeli tagjai. Számos társprogramon képviseljük a Móri Borvidéket, a magyar borokat, hazánkban és külföldön is. A Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete alapító tagja a borhölgyek Országos Szövetségének.


Rendezvényeink, programjaink:
- Borbarátok Estélye
- Tavaszváró kiállítása
- Szent György-napi főzőverseny
- Szent Iván éji tűzgyújtás
- Borbarát Hölgyek I. Országos Konferenciája
- Móri Bornapok
- Márton-napi pinceünnepség
- Adventi kiállítás
- Adventi vásár-, "Süti bár"
- Luca-napi kulinári élvezetek
- János-napi borszentelés
- Asszonyfarsang
- Farsangi pincemulatság
- Borvidékek látogatása
-Pincelátogatás borútlevéllel


Bővebb információ:
Borbarát Hölgyek Egyesülete Mór
8060 Mór, Vásártér u. 27.
Horváth Katalin (titkár)

Klimáné Hári Julianna elnök
06-70/3757-810
06-30/651-9284
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szőcs Andrea
alelnök
Bäcker Zsuzsanna
alelnök

Borbarát Hölgyek facebook oldala