Kedves óvodai intézményvezetők, óvónők, dadusok!

Minden évben nagy fejtörést jelenthet kitalálni egy olyan kirándulási helyszínt, programot, ami még az ovis korú gyermekek figyelmét is leköti! A Vértesi Natúrpark területén mi egy igazán felejthetetlen egynapos természeti és kulturális programcsomagot állítottunk össze az ide látogató csoportjaink részére!

Amit kínálunk Csákváron és Fornapusztán:

Érdemes megnézni a csákvári Geszner-házban lévő Természettudományi Kiállítást. A természeti és kultúrtörténeti értékek megismerését háromdimenziós életképek, gyűjtemények, fotók, grafikák segítik. A kitömött állatok, az élethű környezet a legkisebb korosztály érdeklődését is felkelti. Láthatnak itt vidrát, pontyot, vadmacskát, sast, rókát, minden olyan állatot, ami előfordul a Vértesben. A tárlatvezetés után játékos feladatokkal ismételjük a hallottakat.

Interaktív játékos múzeum bemutatás időtartama kb. 1 óra
A belépő a gyermekeknek 1000 Ft/fő, kísérő pedagógusoknak ingyenes
(20 fő fölött 20% kedvezményt adunk)

Egyeztetés és időpontfoglalás: 70/336 9973

A múzeum megtekintése után tovább utazhatunk Fornapusztára a Dohányos-ház Pusztai Fogadóhoz. A pusztabuszos/lovas kocsis kirándulásunk innen indul és ide is ér vissza. Pusztai Állatparkunkban találkozhatnak a gyerekek szürkemarhával, bivallyal, szamárral és a Százados-tanyán lévő tanyasi háziállatokkal. Az állatsimogatóban etethetnek juhokat és kecskéket…simogathatják a szelídebbnél szelídebb őshonos állatokat. A kirándulás végén lehetőség van a játszótéren játszani.

A pusztabuszos kirándulás időtartama: 1,5 – 2 óra
A pusztabusz kapacitás: 20 férőhely
A kirándulás ára: 30 000 Ft/csoport

Étkezési lehetőség a Dohányos-ház Pusztai Fogadóban

  • Szürkemarha gulyás, friss kenyérrel 
  • Paprikáskrumpli 
  • Tarhonyás hús 
  • Mustáros-tejfölös szelet tésztával 
  • Szürkemarha pörkölt, sós burgonyával, házi savanyúval 

 

Amit kínálunk Vértesbogláron:

Délelőtt:

Vértesbogláron, a Boglártanya Erdei Iskola területén tudunk félnapos és egész napos programot is adni. Mindegyiket érdemes időben kezdeni (8-9 óra körül), hiszen madárgyűrűzési bemutatóval indítanánk, mesélnénk a madárgyűrűzésről, a hálókról és a madarakról. Ha nem sikerül madarat fogni, lenne odúellenőrzés a tanyán és a környékén.

Étkezés: Boglártanyán lehet bográcsozni, vagy ebédet rendelni (leves + főétel)

Délután: A tanyasi jelleg miatt a gyerekek itt is találkozhatnak őshonos állatokkal, tyúkokkal, kacsákkal, malacokkal, szamarakkal és juhokkal.

Megismerkedhetnek a legelő és az erdő élővilágával, játszhatnak a játszótéren és a focipályán.

Az ovis programokat kézműves foglalkozásokkal, énekekkel, versekkel színesítjük.

Pro Vértes Nonprofit Zrt.
8083 Csákvár, Kenderesi u. Geszner-ház
Tel.: 22/354-420