Az emberiség környezetét pusztító tevékenységét egy maroknyi megszállott nem tudja megállítani, de ha addig lassítani tudja, míg az értelmes gondolkodás utoléri a természetet pusztító eszközök fejlettségét, már tettünk valamit, hiszen a későbbi választás lehetőségét tartottuk meg. 

A természetvédelmi munka egy hosszú távú együttműködés. Az ezt a hivatást választó, benne élő és tevékenykedő ember, hosszú ideig csak kap a természettől valamit: élményt, hangulatot, megfigyelést, tapasztalatot. De ez csak az egyik része, a valódi természetvédelmi munka csak ezután kezdődik: mennyit juttatunk vissza a megszerzett ismeretek alapján. Ekkor vizsgázunk igazán, jó tanítványok voltunk-e, tudunk-e a sok jóért cserébe valamivel fizetni?  Volt-e bátorságunk, kiállásunk azokért az értékekért, akiktől a szép élményeket kaptuk? Valóban a megfelelő következtetést vontuk le a madármegfigyelésekből és helyes választ adtunk-e munkánk során a természeti értékek fennmaradásához? A tévedés lehetősége óriási, de ebből is tanulni lehet, hiszen a természetben egy dolog állandó, és ez maga változás. Zajlik az élet, a változás harc, de munkánkról az igazi ítéletet majd csak a jövő hozza meg. 

A könyvben sok szép élményt jelentő kutatásról, a feladatot, harcot hozó megvalósításról olvashatnak e szép szakma hőskorától napjainkig. 

A könyv ára: 750 Ft/db

Elérhetőségek:

Vértesi Natúrpark Látogatóközpont,
Geszner-ház8083 Csákvár, Kenderesi u.
Tel.: 22/354-420
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitva tartás:

  • Hétfőtől-péntekig 8:00-16:30-ig
  • Hétvégenként előre egyeztetett időpontban állunk rendelkezésükre!