Hírek

Karácsonyi könyvajánló

 

A tél beköszöntével a legtöbb ember az ünnepekre való készülődést helyezi előtérbe. Azonban sokszor fejtörést okoz, mivel is ajándékozzuk meg szeretteinket, karácsonykor. Az év ezen időszakában van lehetőség talán a legtöbb pihenésre, melyhez jó kikapcsolódási forma lehet az olvasás. Ehhez ajánljuk, a Pro Vértes Nonprofit Zrt. kiadásában idén megjelent két kiadványt, mely a fa alatt lévő ajándékok éke is lehet a természettudományok, a kultúra és a néphagyományok kedvelői számára.
 

A könyvek a Vértesi Natúrpark látogatóközpontjában, Csákváron a Geszner-házban kaphatók (8083, Csákvár, Kenderesi utca 033/7 hrsz.).
További információkért keressen minket telefonon, a +36 22/354-420-as telefonszámon vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

Egy cseppnyi Magyarország
a Vértesi Natúrpark monográfiája I-II. kötet

A több mint ezer oldalt is meghaladó, a Vértest és környékét számos oldalról bemutató kétkötetes kiadvány 2019 tavaszán került az olvasó közönség elé. Viszló Levente, a kötet szerkesztője és a Vértes iránt elkötelezett szakemberek, több mint 6 éves munkájának gyümölcse a könyv, melyben egészen az őskortól kezdve napjainkig vizsgálják Magyarország egyik jellegzetes táját, a Vértesi Natúrparkot és környezetét. A könyv első kötetében megismerhetjük a Vértes természeti viszonyait, területeinek évezredeken át húzódó változásait, vízrajzát, növény- és állatvilágát, továbbá betekintést nyerhetünk a Natúrpark településeinek gazdaságtörténetébe is, mely magába foglalja a mezőgazdaság, erdészet, bányászat, vadászat és közlekedés sajátosságait egyaránt. A második kötet a térség történelmi és kulturális életét ismerteti meg az olvasóval. A kiadvány iskolásoknak és felnőtteknek egyaránt izgalmas olvasmány lehet, ha ezt az egy cseppnyi Magyarországot igazán élményszerű részletességgel szeretnék megismerni.

A kiadvány ára akciósan: 10.000 Ft

Az akció 2020 december 31.-ig érvényes

További árusítóhelyek:

Csákberény – Polgármesteri hivatal                           
Csókakő – Polgármesteri hivatal                                
Gánt – Vértes vendéglő, Polgármesteri hivatal         
Környe – Polgármesteri hivatal                                  
Tatabánya – Líra-Móra Könyvesbolt
Székesfehérvár - Kiskút Tenisz Klub
Várgesztes – Polgármesteri hivatal
Tata – Agora könyvesbolt
Csákvár – Geszner-ház, K&V Töltőállomás, PapírVilág, CBA Príma Áruház
Vértesboglár – Faluház
                                                                                                                                    Zámoly – Polgármesteri hivatal
                                                                                                                                    Mór Könyvesbolt (Deák Ferenc utca 26.)

                                                


Magyarország fészkelő madarainak költésbiológiája I-II. kötet.

Április végén jelent meg Haraszthy László kétkötetes tudományos írása, mely világviszonylatban is egyedülálló a témában. Igazán érdekes és lenyűgöző lenyomata a szerző 18 évnyi kutatásának ez a 240 madárfaj fészkelőhelyét feltérképező írás. A madárvilág iránt érdeklődők, több mint 1700 oldalon keresztül ismerhetik meg hazánk madarainak fészek- és tojástípusait, egyedi fotódokumentációkkal illusztrálva. A könyv továbbá bemutatja a különböző madárfajokra jellemző fészekaljak ismertetőjegyeit illetve a kotlás és fiókanevelés sajátosságait egyaránt. A Magyarországon fészkelő fajok jellegzetességeinek ismertetése mellett a szerző a madárfotózás technikai rejtelmeibe is beavatja az olvasót.

A kiadvány ára: 22.000 Ft