Hírek

Bauer Jánosné, Terikének május 20-án Fejér Megye Közgyűlése Wekerle Sándor kitüntető oklevelet adományozott, a nemzetiségi hagyományok ápolásában végzett kiemelkedő tevékenységének eredményeként.

"Kedves Terike!

Szeretnék gratulálni a fényes elismeréshez, amit a mintegy három évtized kitartó munkájaként kiérdemeltél. Úgy tapasztaltam, hogy ebben a tevékenységben támaszt nyújtott a családod, és társad volt néhai férjed. Ha most lát a mennyek magasságából, szeretettel biztat a folytatásra, a töretlen munkára, ahogy tette egykoron is a mindennapokban. Az ember ilyen eredményt egyedül nem érhet el, csak szilárd családi háttérrel és együtt gondolkodással sikerülhet felejthetetlent alkotni. Neked ez megadatott, hisz gyermekkorodtól kezdve élvezhetted a ritmusok hangjait, mindenki játszott valamilyen hangszeren szűkebb családodban. Ezt magaddal hoztad a házasságodba is, ahol társadat és gyermekeidet is megfertőzted a zene szeretetével. Soha nem munka volt számodra a tánc tanítása, gyakorlása, hanem a génekben hordozott szenvedély. Nemrég ünnepelte 20. évfordulóját a Nemzetiségi Tánccsoport, aminek vezetőjeként sok-sok élményt megéltél a tagokkal együtt. Ifjúsági csoport is működik a településen, akik összetartó, jó csapatként tudnak együttműködni. Élményszámba megy az óvodások fellépése a rendezvényeken, akikhez szintén van türelmed és energiád. Hogy mi a nagy titok, amivel összetartod a csoportokat, azt nem tudom, de biztosan kell hozzá egy életre szóló elhivatottság, türelem és sok-sok szeretet.

Tisztelettel megköszönöm minden fáradozásodat, a német nemzetiségi hagyományok ápolásában végzett munkádat, további sok sikert és egészséget kívánok a folytatáshoz!"

Sztányi István