Hírek

A Vértesi Natúrparkban kezdetét veszi az a települési fórumsorozat, amely a klímavédelmi stratégiába vonja be a településeken élőket és az érintetteket.

A vitaanyag összeállítása azt a célt szolgálja, hogy a felismerés alapján – mely szerint, a Vértes élőhelyeinek további biztonságos működése s ezáltal saját környezetünk és létfeltételeink is veszélybe került – mindenképpen cselekednünk kell, hogy lehetőségeink szerint mérsékelhessük a káros hatásokat.

Nem állítjuk, hogy ötleteink, cselekedeteink, egycsapásra megoldják térségünk gondjait. Azt viszont állítjuk, hogy ha cselekedtünk, akkor legalább azt elmondhatjuk a jövő generációknak, hogy ezt és ezt cselekedtük, de sajnos voltak oly tényezők is, melyek meghaladták erőinket. Amennyiben azonban másutt is hasonlóképpen próbálkoznak, e sok cselekvés világszinten összekapcsolódhat, s a megoldhatatlannak tűnő tényezők száma minimálisra csökken.

A Vértes környékén nemcsak gazdag élőhelyek láncolata, változatos élővilág létezik, hanem egy olyan emberi szellemi potenciál is, mely ezt értékeli és felelősen cselekszik saját maga és az élővilág érdekében!

Ebben a reményben indítjuk útjára a fórumsorozat keretében azt a társadalmi egyeztetést, amely erős alapja annak a tenni akarásnak, amely igyekszik megőrizni a természeti és társadalmi értékeket és az életminőséget a térségben.

A települési fórumokról a naptárban tájékozódhatnak az érdeklődőt.