A TERMÉSZETKÍMÉLŐ GYEPGAZDÁLKODÁS II. – HAGYOMÁNYŐRZŐ SZEMLÉLET, NÉGYLÁBÚ „MUNKATÁRSAK”

termeszetkimelo2024
Kategória:
Hosszú téli esték a Geszner-házban
Dátum:
2024-02-07 18:00
Helyszín:
Csákvár, Geszner-ház

A Pro Vértes a "Hosszú téli esték" előadássorozat keretében szeretettel várja Önt ingyenes előadására Csákváron, a Geszner-házba, a Vértesi Natúrpark látogatóközpontjába.
Viszló Levente előadásában a 2023 áprilisában megjelent legújabb könyvét mutatja be, amely a Természetkímélő gyepgazdálkodás II. hagyományőrző szemlélet, négylábú „munkatársak” címet kapta.
A könyv az első kötet megjelenése után 13 évvel, új kutatási eredményekkel a háta mögött komplex, körülményekhez alakított gyepkezelési lehetőséget mutat be, amely a gyepet, mint energiamezőt kezeli.
Manapság sajnos a gyepek alárendelt szerepet töltenek be, melyekre értéktelen, átmeneti élőhelyként gondolunk. A gyepek valódi szerepe azonban ennél sokkal fontosabb, egykor pedig az egész emberi társadalom működése függött az állapotuktól. A gyepek biztosították a gazdálkodás energiaszükségletét, a takarmányt, ezért a gyepeket méltán nevezhetjük egykori energiamezőknek is.

De vajon van-e még jelentősége a gyepeknek?
Miért fontosak a gyepek az ember számára?
Milyen jövője van a gyepterületeknek?

Ezekre a kérdésekre az előadásban kaphatunk választ.

ELŐADÓ:
Viszló Levente

IDEJE:
2024.02.07. (Szerda), 18:00

HELYSZÍN:
8083, Csákvár, Kenderesi u. 033/7 hrsz. Geszner-ház
(A Kenderesi u. legvégén, a kőkapunál kell bekanyarodni a parkba)

A részvétel ingyenes!

Az előadást követően kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség forralt bor, forró tea és bivaly-szalámis szendvics kíséretében.

 
 

Dátum:

  • 2024-02-07 18:00

Powered by iCagenda

Programnaptár