KÖSZÖNET TÚRA A CSÍKVARSAI-RÉTEN

koszonettura2023
Kategória:
Natúrparki program
Dátum:
2023-03-26 10:00 - 12:00
Helyszín:
Csákvár, Csíkvarsai-tér
Email:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A társadalmi összefogás nagy dolgokra képes, ez történt a Csíkvarsai-rét védelmének esetében is, mely hazánk megmaradt vadvízországának egyik utolsó menedéke.

A Csíkvarsai-rét fokozottan védett, Natura 2000 terület, európai jelentőségű madárélőhely. A rét léte a Pro Vértes 40 évnyi élőhelyrekonstrukciós munkálatainak köszönhető, amely egy letűnt ősi magyar táj képét tükrözi. A hajdani lápok, ősi puszták és a gazdag mocsárvilág már nemcsak a könyvekben, vagy az idősebbek emlékezetében van jelen, hanem a saját szemünkkel láthatjuk.

Az élővilág megóvása érdekében a Csíkvarsai-rét kizárólag szakvezetéssel látogatható. A most szervezett túrával szeretnénk köszönetet mondani, hogy ilyen sokan kiálltak a rét védelmében, és egyúttal közösen megünnepeljük a Víz Világnapját. Ezen a kivételes alkalmon megcsodálhatjuk a Csíkvarsai-rét végeláthatatlan kincseit.

ELŐADÓ ÉS TÚRAVEZETŐ:
Viszló Levente, a Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítvány elnöke

IDEJE:
2023. márc. 26. (vasárnap) 10 óra

INDULÁS HELYE:
8083, Csákvár, Kenderesi u. legvégén a kőkapun befordulva, a Geszner-házban, majd innen együtt megyünk ki vezetett sétával a Csíkvarsai-rétre.

RÉSZVÉTEL:
ingyenes

 
 

Dátum:

  • 2023-03-26 10:00 - 12:00

Powered by iCagenda

Programnaptár