CSÁKVÁR VÁROS VÍZGAZDÁLKODÁSA A KLÍMAVÁLTOZÁS TÜKRÉBEN - VISZLÓ LEVENTE

csakvar_varos_vizgaz_klima_ea
Kategória:
Hosszú téli esték a Geszner-házban
Dátum:
2023-02-23 18:00 - 20:00
Helyszín:
Csákvár, Geszner-ház
Email:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Előadás

CSÁKVÁR VÁROS VÍZGAZDÁLKODÁSA A KLÍMAVÁLTOZÁS TEKINTETÉBEN című
ingyenes vetítéses előadásra várjuk szeretettel az érdeklődőket Csákvárra, a Geszner-házba, a Vértesi Natúrpark Látogatóközpontjába.

"A VÍZ LESZ A JÖVŐ ARANYA" - vélik a klímakutatók. Ez ihlette a "Hosszú téli esték" előadás sorozat következő eseményét, melyen Viszló Levente mutatja be szülővárosának vízgazdálkodását - a múlt, a jelen és a lehetséges jövő idősíkjában.

Mindannyian tapasztaljuk, hogy az időjárás az idők folyamán egyre szélsőségesebbé vált. Évről-évre kevesebb az esős napok száma, ugyanakkor egyszerre akár több hónap csapadékmennyisége is lehullhat sokszor. Ahhoz, hogy élhető és fenntartható életünk lehessen, és gyermekeinknek is ezt hagyhassuk örökségül, a klímaváltozáshoz alkalmazkodó vízgazdálkodási módszereket kell KÖZÖSEN kidolgoznunk. A településnek régen is a helyi összetartó közösség volt a megtartó ereje. Egy természetföldrajzi környezetben ma is közösségi szinten szükséges az együttműködés, az összefogás, hogy zöldellő oázis maradhasson Csákvár. Várunk minden érdeklődőt szeretettel a közös gondolkodásra!

 

 

ELŐADÓ:
Viszló Levente (Pro Vértes)

IDEJE:
2023. febr. 23-én (csütörtök) 18 óra

HELYE:
8083, Csákvár, Kenderesi u. legvégén a kőkapun befordulva, a Geszner-házban

RÉSZVÉTEL:
ingyenes

Az előadást követően kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség forralt bor, forró tea és bivaly-szalámis szendvics kíséretében.

 
 

Dátum:

  • 2023-02-23 18:00 - 20:00

Powered by iCagenda

Programnaptár