AGORA ZENEI ESTÉK IV. | SZÁZAN FÚJJÁK…

Nyari_Zenei_Estek_2019_800x400_4
Kategória:
Zene, tánc
Dátum:
2019-07-26 19:00
Helyszín:
Vértes Agórája
FÚVÓS KÖNNYŰZENE 45 éves Tatabánya Város Fúvószenekara

Közreműködnek:
Ress Hajnalka és Solti Ádám – színművészek, énekesek
Komáromi Egressy Fúvószenekar
Pápa Város Fúvószenekara

Vezényel: Szabó Ferenc és Szicsó István

A megalakulásának 45. évfordulóját ünneplő fúvószenekar jubileumi koncertre hívja a zenekarokat, így a Százan fújják… jóval túllépi a címben jelzett számot, kb. 160 fő játszik közös programot együtt, egy időben. Előtte a zeneiskolák ifjú fúvósai köszöntik a jubiláló tatabányai fúvószenekart és szórakoztatják a közönséget.

Tatabánya Város Fúvószenekara 1974-ben alakult Magyar József és Kossela Béla vezetésével. A kezdetben ifjúsági zenekarként működő együttes adta a helyi bányász fúvószenekar utánpótlását.
1992 óta a zenekar szakmai munkáját Pauer László és Szabó Ferenc karmesterek, 2017-től Szabó Ferenc és Szicsó István irányítják. Tatabánya kulturális életében betöltött kiemelkedő szerepe miatt a város Közgyűlése 1995-ben a “Városi” címet adományozta az együttesnek, míg 1999-ben a szakmai munka elismeréseként Ezüst Turul díjat kapott a fúvószenekar.
Az együttes eddig három ízben kapta meg a Magyar Fúvószenekari Szövetségtől a “Fesztivál Fúvószenekar” címet.
Magas színvonalú szakmai munkáját igazolja, hogy 2012-ben átvehette a Hidas Frigyes-díjat. 
A zenekar vezető karmestere és művészeti vezetője Szabó Ferenc, aki a Magyar Fúvószenei és Majorett Szövetség elnöke.


romi Egressy Fúvószenekar 1997-ben alakult a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola növendékeiből. Eleinte főleg zeneiskolai rendezvényeken mutatkoztak be, de az évek során létszámuk kibővült 40-50 főre, amely lehetővé tette a nagy nyilvánosság előtti bemutatkozást is. 2011-ben „C” fokozaton koncert és show kategóriában kiemelt arany minősítést kapott a MAFUMASZ zsűrijétől.

2014-ben Komárom Város Önkormányzata Pro Urbe díjjal ismerte el a zenekar munkáját.
A zenekart alapította és azóta is vezényli, Szabó Ferenc karmester.

Magas színvonalú szakmai munkáját igazolja, hogy 2012-ben Budapesten átvehette a ‘Hidas Frigyes’-díjat, az egyik legnagyobb elismerést a fúvószenekari karnagyok körében. 2015-ben megválasztották a MAFUMASZ Szövetség elnökének.


Pápa Város Fúvószenekara fennállásának 100. évfordulóját ünnepelte 2018-ban.
A Horváth Adrián által vezetett és vezényelt fúvószenekar a nagysikerű Fúvós Show, a Csináljuk a fesztivált! könnyűzenei koncertek mellett a klasszikusokat is műsorán tartja.
A magas színvonal elismeréseképpen a 2015. január 1-jei ABBA Show a Magyar Fúvószenekari és Mazsorett Szövetség kiemelt arany minősítését kapta meg „C”, azaz felsőfokon, szórakoztató (show) kategóriában.

 
 

Dátum:

  • 2019-07-26 19:00

Powered by iCagenda

Programnaptár