ÍME A VETÉLKEDŐ VÉGSŐ PONTSZÁMAI ÉS HELYEZÉSEI!

Kedves Versenyzők!

Sok-sok kutatás, ötletelés és furmányos megoldásaitok eredményeként, megszülettek az "Otthonunk a Vértes" natúrparki vetélkedő végső pontszámai!

Kattints IDE és tekintsd meg az eredményeket!

Szívből gratulálunk minden csapattagnak a részvételhez, a szorgalmas, kitartó csapatmunkához és nem utolsó sorban, az elért eredményeitekhez!

A helyezések alapján járó ajándékokról e-mailben fogunk Titeket értesíteni a jövő héten :)

Üdv., a Pro Vértes csapata

 

 


ÍME A 2. FORDULÓ PONTSZÁMAI!

Kedves Versenyzők!

Az első két forduló pontszámait IDE kattintva elérhetitek.

Hajrá, a harmadik forduló pontszámaival még alakíthatjátok a végeredményt, csak ügyesen!

A 3. forduló feladatlapjait pedig 2020. május 25-ig továbbra is várjuk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Üdv., a Pro Vértes csapata

 


FOLYTATÓDIK A VETÉLKEDŐ!

Kedves Versenyzők!

Úgy gondoltuk, hogy a jelenlegi helyzet sem tántoríthat el minket attól, hogy a vetélkedő 3. fordulója is létrejöjjön!

Íme a 3. forduló feladatlapja: kattints IDE a letöltéshez.

A 3. forduló beadási határideje 2020. május 25.

Továbbra is várjuk a frappáns és kreatív megoldásaitokat, hiszen eddig is nagyon furfangos  voltatok!

Továbbá tudatnunk kell Veletek, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel az "Otthonunk a Vértes" döntő elmarad, így a
vetélkedő eredményeit a 3 forduló alatt szerzett pontszámok alapján fogjuk kihirdetni.

Bármi kérdésetek van a vetélkedővel kapcsolatban, nyugodtan hívjátok a 30/6635025 telefonszámot.

Üdv, a Pro Vértes csapata


 

ORSZÁGOS DÖNTŐ!
A Magyar Natúrpark Szövetség üzenete szerint az időpont változik, egyenlőre bizonytalan, hogy mikor rendezik meg.


 

Íme az 1. forduló pontszámai!

Kattints IDE és nézd meg a pontszámokat.


 

VERSENYZŐ CSAPATOK FIGYELEM!

Többen jeleztétek, hogy a 2. forduló 4. feladatánál (Pusztavám témakör) akadtak gondjaitok, némelyik válasz megtalálásával. Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a feladat teljesítéséhez, így feltöltöttük Nektek azokat a fejezet részeket, melyekben meglelitek a nehezen található válaszokat.

A linkre kattintva megtekinthető és letölthető a segédlet: SEGÉDLET letöltése

További jó munkát!


Kedves versenyzők!

Örömmel vettük, hogy idén is nagy lelkesedéssel vágtatok bele az "Otthonunk a Vértes" natúrparki vetélkedőnkbe!
Az első fordulóra beérkezett feladatlapokon elért pontszámokat is hamarosan közzétesszük ezen a felületen, illetve Facebook oldalunkon. Amíg nagy izgalommal várjátok az eredményeket, figyelmetekbe ajánljuk a következő forduló feladatait:

2. Forduló

A 2. forduló feladatlapjait a linkre kattintva érhetitek el: 2. forduló FELADATLAP

A kitöltött feladatlapokat továbbra is az: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk, 2020. március 31.-ig.

További jó vetélkedést!


 

1. Forduló

Amit tennetek kell:

1. Olvasd el a felhívást: vetélkedő FELHÍVÁS

2. Töltsd le az első forduló feladatlapját innen: 1. forduló FELADATLAP

3. Ha a kérdésekre megtaláltátok a választ, a feladatlapot (szkennelt vagy elektronikus mását) küldjétek el az: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, 2020. február 17.-ig.

 


Kedves Ifjúság!

Ismét eljött az idő, hogy kihirdessük a Vértesi Natúrpark, Otthonunk a Vértes elnevezésű online vetélkedőjét! A versenyen való részvételhez nem szükséges előzetes felkészülés, főként játékos és aktív feladatokon keresztül szeretnénk új ismeretekhez juttatni Titeket a kaland során. Ha ügyesek vagytok, eljuthattok a döntőig, vagy akár részt vehettek egy 3 napos madarásztáborban a Boglártanya Erdei Iskolában!

Mi is az a natúrpark?

A natúrpark Magyarországon a nemzeti parkok mellett a természeti és kultúrtörténeti értékek megőrzésének egy szervezeti formája. A natúrpark egy olyan nagyobb kiterjedésű terület, amely természeti, tájképi, és kultúrtörténeti értékekben gazdag, és lehetővé teszi a természetben történő aktív kikapcsolódást, felüdülést, gyógyulást, fenntartható turizmust, valamint foglalkozik természetvédelmi oktatással, neveléssel és ismeretterjesztéssel, továbbá természetkímélő gazdálkodást valósít meg. Magyarországon jelenleg 12 natúrparkot jegyeztek be.

Hivatalosan, Magyarországon a Vértesi Natúrpark volt az első! Ennek megalapítását a Pro Vértes kezdeményezte, és a Vértesben és környékén elterülő településekkel együtt 2005. október 27-én hozta létre. A Dunántúli-középhegységben található, magában foglalja szinte az egész Vértest és a Zámolyi-medence nagy részét. Egyedisége, hogy területén minden magyar táj egy részlete jelen van, így „egy cseppnyi Magyarország”-ként tökéletes helyszínt biztosít a kirándulás szerelmeseinek.

Miről is van szó?

A vetélkedő célja, hogy minél jobban megismerjétek a saját és a szomszéd települések történelmét, hagyományait, nevezetességeit, a Titeket körülvevő élővilág sokszínűségét, vagyis a szűkebb és tágabb otthonotokat.

A vetélkedőn külön indulnak az alsósok és a felsősök. Ahhoz, hogy eljuthassatok a döntőig, 4 fős csapatot (3 diák + 1 felnőtt!) kell alkotnotok, majd sikeresen teljesítenetek kell a 3 fordulós online versenyünket. A feladatlapokat elérhetitek a honlapunkon, a www.provertes.hu-n, a www.vertesinaturpark.hu –n illetve a facebookon (Pro Vértes, Vértesi Natúrpark).

A megoldott feladatlapok szkennelt, vagy fényképezett mását, elektronikus formában várjuk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címünkre. A beküldött feladatlapokra pár napon belül visszaigazolást küldünk.

A verseny három fordulóból, illetve a döntőből áll:

  • Az első forduló feladatait tartalmazó feladatlap, 2020. január 10-én válik elérhetővé, a megoldások beküldési határideje: 2020. február 17.
  • A második forduló 2020. február 17-én kezdődik, beküldési határideje: 2020. március 31.
  • A harmadik forduló feladatait 2020. március 16-tól találhatjátok meg, beküldési határideje: 2020. május 12.
  • A DÖNTŐ a Vértesboglár melletti Boglártanya Erdei Iskolában lesz, ahová a legjobb tíz-tíz alsós és felsős csapat jut be, melynek időpontja még szervezés alatt.

Március végén részt vehettek egy vértesi kiránduláson is, ahol bónuszpontok szerzésére van lehetőség!

Örömmel tudatjuk, hogy 2019 tavaszán megjelent Viszló Levente: Egy cseppnyi Magyarország – A Vértesi Natúrpark monográfiája című két kötetes könyv, mely minden natúrparki település könyvtárában, iskolájában megtalálható. A könyvben a legtöbb kérdésre megtaláljátok a választ.

Nincs más teendőtök, mint hogy böngésszétek virtuális vagy kézzel fogható oldalainkat, mert ott megtaláltok minden segítséget a legtöbb feladat sikeres megoldásához!

Mindent bele, kutakodjatok, és ismerjétek meg a világot, melyben éltek! Jó felkészülést Mindenkinek!