Íme az 1. Forduló pontszámai!

_______________________________________________________________________

3. Forduló

Kedves Csapatok!

Íme a 3. forduló feladatlapja, melyet a következő linken keresztül tudtok letölteni: 3. forduló FELADATLAP letöltése

Beküldési határidő: 2021. május 3. (hétfő)

Továbbra is az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldjétek a megoldott feladatlapokat.

Jó kutakodást!

________________________________________________________________________

2. Forduló

Kedves Csapatok!

A tegnapi nap, lezárult a vetélkedő 1. fordulója. Nagyszerű, hogy ennyien érdeklődtetek a feladataink iránt, hiszen alsós és felsős kategóriában összesen 34 csapat nevezett.  Dicséretes, hogy a kötelező iskolai feladataitok mellett, volt időtök plusz kutató munkát végezni a különböző témákban, nem beszélve arról, hogy milyen klassz megoldások születtek! :) Ügyesek vagytok!

Íme a 2. forduló feladatlapja, töltsétek le a linkre kattintva: 2. forduló FELADATLAP letöltése

Ne feledjétek, beadási határidő: 2021. április 5. (hétfő) és a feladatlapokat továbbra is az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk.

Jó munkát kívánunk!

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

1. Forduló

1. Töltsd le az első forduló feladatlapját innen: 1. forduló FELADATLAP letöltése 

2.  Ha a kérdésekre megtaláltátok a választ, a feladatlapot (szkennelt vagy lefotózott formában) küldjétek el az: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, 2021. március 8.-ig.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kedves Fiatalok!

Ismét eljött az idő, hogy kihirdessük a Vértesi Natúrpark, Otthonunk a Vértes elnevezésű online vetélkedőjét! A versenyen való részvételhez nem szükséges előzetes felkészülés, főként játékos és kreatív feladatokon keresztül szeretnénk új ismeretekhez juttatni Titeket a kaland során. Ha ügyesek vagytok, eljuthattok a döntőig, vagy akár részt vehettek egy 3 napos madarásztáborban a Boglártanya Erdei Iskolában!

Mi is az a natúrpark?

A natúrpark Magyarországon a nemzeti parkok mellett a természeti és kultúrtörténeti értékek megőrzésének egy tájszintű szerveződési formája. A natúrpark egy olyan nagyobb kiterjedésű terület, amely természeti, tájképi, és kultúrtörténeti értékekben gazdag, és lehetővé teszi a természetben történő aktív kikapcsolódást, felüdülést, gyógyulást, fenntartható turizmust, valamint foglalkozik természetvédelmi oktatással, neveléssel és ismeretterjesztéssel, továbbá természetkímélő gazdálkodást valósít meg. Magyarországon jelenleg 16 natúrparkot jegyeztek be.

Hivatalosan, Magyarországon a Vértesi Natúrpark volt az első! Ennek megalapítását a Pro Vértes kezdeményezte, és a Vértesben és környékén elterülő településekkel együtt 2005. október 27-én hozta létre. A Dunántúli-középhegységben található, magában foglalja szinte az egész Vértest és a Zámolyi-medence nagy részét. Egyedisége, hogy területén minden magyar táj egy részlete jelen van, így „egy cseppnyi Magyarország”-ként tökéletes helyszínt biztosít a kirándulás szerelmeseinek.

A játékos vetélkedő célja

A megmérettetés célja, hogy minél jobban megismerjétek a saját és a szomszéd települések történelmét, hagyományait, nevezetességeit, a Titeket körülvevő élővilág sokszínűségét, vagyis a szűkebb és tágabb otthonotokat.

A vetélkedőn külön mérik meg tudásukat az alsósok és a felsősök. Ahhoz, hogy eljuthassatok a döntőig, 4 fős csapatot (3 diák + 1 felnőtt!) kell alkotnotok, majd sikeresen teljesítenetek kell a 3 fordulós online versenyünket. A feladatlapokat elérhetitek a honlapunkon, a www.provertes.hu-n, a www.vertesinaturpark.hu –n illetve a facebookon (Pro Vértes, Vértesi Natúrpark).

A megoldott feladatlapokat szkennelt vagy fényképezett formában, elektronikus úton várjuk az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címünkre. A beküldött feladatlapokra pár napon belül visszaigazolást küldünk.

A verseny három fordulóból, illetve a döntőből áll:

  • Az első forduló feladatait tartalmazó feladatlap, 2021. február 1. válik elérhetővé, a megoldások beküldési határideje: 2020. március 8. (hétfő).
  • A második forduló 2021. március 8-án kezdődik, beküldési határideje:  2021. április 5. (hétfő)
  • A harmadik forduló feladatait 2021. április 5-től találhatjátok meg, beküldési határideje: 2020. május 3. (hétfő)
  • A DÖNTŐ megrendezésének pontos időpontjáról később fogunk tájékoztatást adni (melyet még május hónapra tervezünk), ahová a legjobb tíz-tíz alsós és felsős csapat jut be, és a Vértesi Natúrpark oktatóbázisán Vértesbogláron a Boglártanya erdei iskolában lesz.

Tavasszal részt vehettek egy vértesi kiránduláson is, ahol bónuszpontok szerzésére van lehetőség!

Örömmel tudatjuk, hogy 2019 tavaszán megjelent „Viszló Levente: Egy cseppnyi Magyarország – A Vértesi Natúrpark monográfiája” című két kötetes könyv, mely minden natúrparki település könyvtárában, iskolájában megtalálható. A könyvben a legtöbb kérdésre megtaláljátok a választ.

Nincs más teendőtök, mint hogy böngésszétek virtuális vagy kézzel fogható oldalainkat, mert ott megtaláltok minden segítséget a legtöbb feladat sikeres megoldásához!

Mindent bele, kutakodjatok, és ismerjétek meg a világot, melyben éltek! Jó felkészülést Mindenkinek!