Hírek

 

Haraszthy László 18 éves munkája során készült el a két kötetes kiadvány, mely 240 madárfaj életéről és fészkelőhelyének feltérképezéséről ad leírást.

A kötetekben a fészek- és tojástípusokat rendszerező leírások mellett fotókkal dokumentálva, a különböző fajokra jellemző fészekaljak nagyságát, vagyis a lerakott tojások számát, a kotlás, valamint a fiókanevelés időszakát és időtartalmát és mindezek sikerességét, vagyis a kirepülő fiókák számát , több mint 800 oldalon keresztül ismerhetik meg a madárvilág iránt érdeklődők.

A könyv bemutató ünnepségét 2019 április 17-én tartották a Magyar Természettudományi Múzeum, Budapesten. A bemutatón a meghívott szakmai vendégek regisztrációját követően a könyv írója mesélt a kiadvány megszületésének részleteiről, élményeiről és izgalmairól a múzeum konferenciatermében. Köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták munkáját illetve hozzájárultak a mű elkészítéséhez. A bemutatót követően lehetőség volt a kiadvány kedvezményes árú megvásárlására is. Az ünnepség kereteiben svédasztalon, disznótoros falatok fogadták a résztvevő vendégeket, akik közben a szerzőhöz fűzött kérdéseiket tehették fel.

A Magyarország fészkelő madarainak költésbiológiája című kiadvány megvásárolható Csákváron, a Geszner-házban, a további értékesítési helyekről a későbbiekben még tájékoztatást nyújtunk.