AGORA ZENEI ESTÉK III. | AUREVOIR

Nyari_Zenei_Estek_2019_800x400_3
Kategória:
Zene, tánc
Dátum:
2019-07-19 19:00
Helyszín:
A Vértes Agórája

2015 márciusában indult útjára a zsámbéki fiatalokból álló Aurevoir zenekar. Már a kezdetektől fogva koncepciózusan jelen volt zenéjükben a sokszínűség; többféle stílust érintenek, legnagyobb hatással azonban az angolszász beat-folk és a Kárpát-medence népzenéje volt rájuk.
Első bemutatkozásaik egyike – az alakulás évében – Tatabányán volt, a PeronMusic Tehetségkutató Fesztiválon, ahol II. helyezést értek el.
A zenekar – fiatal volta ellenére – számos turnén és nagyobb fellépésen van túl. Nem csupán országhatárokon belül koncerteznek: voltak Erdélyben és a Felvidéken, több európai nagyvárosban, köztük Berlinben és Prágában, sőt eljutottak egészen Kínáig, ahol a shanghaji magyar pavilon megnyitóján játszottak. Első lemezük, az Ethno-beat 2017 augusztusában jelent meg, amelyet egy telt házas koncert keretein belül mutattak be az Ellátóházban.
Az együttes 2017-ben bekerült a Hangfoglaló Program húsz kiválasztott induló zenekara közé, novemberben szintén telt ház előtt játszott az Akvárium Klubban, idén januárban pedig az A38 Hajón. 2018-ban klubturnéra indulnak a Paddy and the Rats supportjaként, emellett azonban fontosnak tartják, hogy saját szervezésű koncerteken mutassák be új lemezük anyagát.

 
 

Dátum:

  • 2019-07-19 19:00

Powered by iCagenda

Programnaptár