GYEREKNAPI VULKÁNKUTATÓ PIZSAMAPARTI KIRÁLYRÉTEN

59317980_2118227944920813_4574957219048587264_o
Kategória:
DINPI események
Dátum:
2019-05-25 19:00
Helyszín:
Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont a Hiúz Házban

Az ottalvós program során a résztvevők játékos formában ismerkednek meg a vulkánműködéssel, a vulkanikus hegységekkel, a vulkánkutatók munkájával és az éjszakai Börzsöny élővilágával, titkaival, rejtekhelyeivel.

A rendezvényen a gyerekek mellett teljes családok, vagy gyerekeket kísérő szülők és nagyobb testvérek is részt vehetnek.
Javasolt életkor: 6+ életév

A vulkanikus Börzsöny, mely a Kárpátok belső vulkanikus övezetében található, egykoron aktív tűzhányó volt, melynek nyomai ma is láthatóak. A Börzsöny formái meglepően hűen őrzik az ősvulkán egykori szerkezetét.

A Da Vinci Családi PIZSAMAPARTI olyan egyedülálló program, amelyen a résztvevők élményeken keresztül, szórakoztató módon ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó tematikákkal.

Program:

Éjszakai kalandtúránkon a Szén-patak mentén haladunk. A hely számtalan rejtett életmódot folytató élőlénynek ad otthont, amik egy része csak naplemente után lesz aktív, akkor lehet észrevenni és megfigyelni őket. Túránk során tegzesek, kérészek, álkérészek, bolharákok, kövi rákok nyomába eredünk.

A patak mellett barlangra emlékeztető járatokat is érintünk. A több száz éve még bányáknak helyet adó területeken további élőlények nyomaira bukkanhatunk. Ha szerencsénk van, sárga foltos szalamandrákkal is találkozhatunk.

A Da Vinci Kids élményórán minden a vulkánokról szól. Kiderül, mi történne, ha valaki feltörné a Földet, megismerjük a vulkánok keletkezését és működését, majd a Tudós Palánták sorozat segítségével vulkánt készítünk. Megtudjuk, mitől keletkezik a földrengés, hogyan mérhetjük, és hogyan védekezzünk ellene. Kiderül, hogyan mozognak a földkérgek, s mit okoz ez a lassú, de biztos folyamat. Azt is megnézhetjük, hogyan jön létre a láva a vulkánok belsejében, s a fizikai folyamatokat otthon elvégezhető kísérletben ki is próbálhatjuk.
Az éjszakai kalandok végeztével felfedezőink a Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont Hiúz Házában töltik az éjszakát. Az alvás tábori körülmények között történik (polifoam + hálózsák). Felnőttek számára lehetőség van komfortos szállás foglalására is.

JELENTKEZÉS:
A pizsamaparti előzetes jelentkezéshez kötött, jelentkezni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet.
Szükséges információk a jelentkezéshez: résztvevő neve és életkora, szülő/gondviselő neve, elérhetőségei (email cím + telefonszám, számlázási cím).

ÁRAK: 8000 Ft/ fő
A Da Vinci Pizsamaparti belépőjegy tartalma:

- Belépő a Látogatóközpontba
- Exkluzív éjszakai túra
- Da Vinci Kids élményóra
- 12 órás felügyelet
- vacsora (töltött sós péksütemény), ásványvíz, reggeli (édes péksütemény + gyümölcslé)
- hálózsák biztosítása az alváshoz, amennyiben nem áll rendelkezésre
- 1 hónapos előfizetés a Da Vinci Kids videótár apphoz: https://www.davincikids.tv/hu/how-to-get-da-vinci-kids-app/
- Hiúz Ház búcsúajándék

Maximális létszám: 30 fő

Lemondási feltételek:
A megrendelő a rendezvény időpontja előtt legkésőbb 7 (hét) nappal megtett írásbeli nyilatkozatával elállhat. Megrendelő kötelezettséget vállal arra, hogy ezen időpontot követő elállása esetén – ideértve azt az esetet is, ha a rendezvényen a jelentkeztetett gyermek előzetes értesítés nélkül nem jelenik meg - a belépődíj felét (4000 Ft) 5 (öt) napon belül kötbér jogcímén a szervező részére megfizeti. A megrendelő mentesül a kötbérfizetési kötelezettsége alól, ha elállására a megrendelő érdekkörén kívül eső okból, vagy bár a megrendelő érdekkörébe eső, de számára fel nem róható okból (pl. a részvételre jelentkező gyermek megbetegedése miatt) kerül sor. Ez utóbbi esetben a megrendelő köteles az elállásra okot adó körülményt hitelt érdemlő módon igazolni.

Fizetés a helyszínen, a Hiúz Házban, a regisztrációkor, készpénzben.

IDŐPONTOK:
A rendezvény időpontja: május 25.
Érkezés és regisztráció: 19:00-19:30
Hazaindulás másnap 8:30-9:00

SZÜKSÉGES FELSZERELÉS OTTHONRÓL:
- tisztasági csomag
- kulacs
- váltózokni
- pizsama
- kispárna
- polifoam
- zseblámpa
- hálózsák - amennyiben nem áll rendelkezésre, biztosítjuk.
- szükség esetén plusz élelem
- fakultatív: papucs

 
 

Dátum:

  • 2019-05-25 19:00

Powered by iCagenda

Programnaptár

H K Sze Cs P Szo V
22
23
24
29
30