NYITOTT AKADÉMIA - PÁL FERENC (FERI ATYA)

Pal-Feri-atya_2018_800x400
Kategória:
Kulturális program
Dátum:
2018-12-06 19:00
Helyszín:
Vértes Agórája
Telefon:
06 34 688 100
Az egyensúlyvesztéstől az új egyensúlyig

A közkedvelt pap és lélektani szakember ismét fantasztikusan izgalmas és aktuális témával érkezik – előadásának címe: Az egyensúlyvesztéstől az új egyensúlyig.

Nehezen megszerzett egyensúlyunkat könnyen elveszíthetjük, aminek oka lehet valamilyen külső történés, változás, trauma, de akár belső átalakulás is, amelyet nem mi kívántunk, ám tehetetlennek érezzük magunkat vele szemben. Például: korábban szerettük a munkánkat, de egyszer csak nyűggé, teherré válik. Vagy: rémülten tapasztaljuk, hogy megváltoztak partnerünk iránt az érzéseink, már nem vagyunk boldogok vele, sőt, esetleg valaki másra vágyunk.

Ami volt, elmúlt, most pedig nem tudjuk, merre tovább. Ez az állapot érthető módon nagy bizonytalansággal, stresszel, gyakran bénult rémülettel jár együtt. Az egyensúlyvesztés azonban nem tragédia, csupán átmeneti időszak két életszakasz között – de lehet belőle akár tragédia is, ha félreértjük, és kétségbeesésünkben rossz válaszokat adunk rá.

Vajon mibe kapaszkodhatunk a nehéz, képlékeny időszakokban? Miből meríthetünk ilyenkor erőt? Mi segítheti a tájékozódásunkat? Honnan tudhatjuk, mihez ragaszkodjunk, s mi az, amit elengedhetünk? Hogyan indulhatunk kifelé a káoszból? Pál Feri a lehető leggyakorlatiasabb módon közelíti meg a témát, minél több használható eszközt adva a hallgatók kezébe. A nehéz részeket humorral és történetekkel oldja, hogy előadása ezúttal is feltöltődést segítő, felejthetetlen élmény legyen.

Belépőjegyek A Vértes Agorája jegypénztárában is kaphatók.

 
 

Dátum:

  • 2018-12-06 19:00

Powered by iCagenda

Programnaptár