Oktatás

Boglártanya Erdei Iskola

A Vértesi Natúrparkban, a Vértes hegység déli lábánál, a vértesboglári Nagy-legelőn, szemet és szívet gyönyörködtető természeti környezetben található a Boglártanya Erdei Iskola. A helyszín látnivalóinak változatossága, gazdag növény-és állatvilága, a tanya élőlényei, értékei kiváló lehetőséget biztosítanak az erdei iskolai programok és természetismereti táborok lebonyolításához. 2013-ban az épület kapacitását bővítettük, így nagyobb létszámmal/férőhellyel, kiváló szakmai munkatársakkal és új programokkal várunk benneteket!

Madárdalos Ovi Program

Madárdalos Ovi Programunkat 2011-ben indítottuk el és mára mind a 16  natúrparki település óvodája csatlakozott a kezdeményezéshez. (Bokod, Csákberény, Csákvár, Csókakő, Gánt, Mór, Oroszlány, Szár, Szárliget, Pátka, Pusztavám, Tatabánya, Várgesztes, Vértesboglár, Vértessomló és Zámoly). A Vértesi Natúrpark területén kb. 40 óvoda található, ezért az a célunk, hogy minden települést, illetve minden óvodát bevonjunk a programba. 

 

 

Madárbarát Iskola Program

Sikerült a természetismereti foglakozásokat a tanterve is beépíteni, így a Pro Vértes Közalapítvány segítségével ősszel-télen előadások, diavetítések, tavasszal-nyáron pedig terepi foglakozások, nyári táborok alkalmával mélyíthetik el a tanulók az ismereteiket. Törekszünk arra, hogy a foglalkozásainkat minél inkább az adott csoportra, illetve a résztvevő gyerekekre egyénileg formáljuk, és ennek megfelelően választjuk ki a természet bemutatására legalkalmasabb módszert, illetve eszközt. 

Madarak és Fák Napja

Magyarország egyik legrégebbi és legismertebb természetvédelmi vetélkedőjének gazdája már évek óta a Pro Vértes. Jelentkezzetek és mérjétek össze tudásotokat! Izgalmas feladatokkal, játékokkal és értékes ajándékokkal találkozhattok! 

Közösségi Szolgálat (középiskolások)

2014-től kötelező a középiskolásoknak a 40 órás közösségi munka elvégzése. A Pro Vértes olyan szerteágazó tevékenységi körrel rendelkezik, hogy több témában pl., oktatási, kulturális és közösségi, környezet és természetvédelmi területeken tud szakmai helyszínt biztosítani. Az intéményekkel  együttműködési megállapodásokat kötünk és várjuk az aktív, tettre kész fiatalokat!

 

 

Szakmai gyakorlat, szakdolgozati téma (főiskolások, egyetemisták)- természetvédelmi szakirodalom

A Vértesi Natúrparkban számos olyan hely található, mely tökéletes helyszínt biztosít a főiskolai vagy egyetemi szakmai gyakorlat eltöltéséhez, ezen kívül pedig kiváló szakemberek segíthetnek a szakdolgozatok elkészítésében. Gyere és tanulj! Nálunk sok tapasztalatot szerezhetsz!

 

 

 

OKJ-s képzések, tanfolyamok

A Pro Vértesnek az iskolarendszerű oktatás mellett kiemelt feladata, hogy a helyi gazdálkodóknak OKJ-s tanfolyamokat, képzéseket szervezzen és bonyolítson le. A tanfolyamokon magasan képzett és szakmai gyakorlattal, tapasztalatokkal rendelkező munkatársak állnak rendelkezésre. Ha bármilyen kérdése van, forduljon bátran hozzánk!         
     

 

Natúrparki Vetélkedő

Ha már unjátok a felkészülést a röpdolgozatokra, témazárókra, szóbeli feleletekre, akkor kikapcsolódásképpen nézzétek meg Vértesi Natúrparkos online vetélkedőnket, mely komoly előkészületeket nem igényel, viszont annál több hasznos információ birtokába juttat benneteket! Ha ügyesek vagytok, részt vehettek az áprilisban Kőszegen megrendezésre kerülő Országos Natúrparki Döntőn.