Alföldi jellegű láprétek, hatalmas madárcsapatokkal, száraz füves puszták, tavaszi virágtengerekkel, mediterránt és magashegységet idéző növényritkaságok, vadregényes tájak az ország közepén, ez mind a Vértes, a változatosság világa. 

Mintha a magyar tájak mind adtak volna magukból ide egy kicsit, hogy valóságos szabadtéri élő múzeumként, valahol e kicsiny országban egy helyen legyen minden érték és szépség, melyet a Természet alkotott. E "cseppnyi Magyarország" természeti viszonyainak, élővilágának, történelmének és kultúrájának bemutatása e könyv célja. E gazdag változatos tájnak a megismerésére, képzeletünket szabadjára engedve, ősi időket is felidéző kalandos utazásra hívjuk meg a Kedves Olvasót! 

A könyv ára: 2 500 Ft/db
Jelenleg nem kapható! (A 19 évvel ezelőtt megjelent Vértesi Natúrpark monográfiájának újbóli kiadása terveink között szerepel! )

 

 

 

 

Elérhetőségek:

Vértesi Natúrpark Látogatóközpont,
Geszner-ház8083 Csákvár, Kenderesi u.
Tel.: 22/354-420
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitva tartás:

  • Hétfőtől-péntekig 8:00-16:30-ig
  • Hétvégenként előre egyeztetett időpontban állunk rendelkezésükre! 

Hírek

  • Az "Egy cseppnyi Magyarország" árusítóhelyeinek listája 2019.06.19.

  • Tudta-e, hogy ? 2019.06.17.

    Tudta- e hogy a Csákvár helyén állt egykori Floriana késő római korban felépült belső erődjének létezését a mai Várdombon még ma is számolatlanul gyűjthető római cserepek és egyebek töredékek, illetve a szomszédságában feltárt közel 2000 sírból...

Aktuális programok

27
jún.
Csákvár, Kastélypark, Szanatórium Kultúrterme

29
jún.
Oroszlány, Szlovák tájház

Programnaptár

H K Sze Cs P Szo V
2
12

Ruralization H2020