Hírek

Mint az nagyon sokan tudják a térségben (nagyon sok képet láthattak itt oldalainkon is róla), több mint egy éve látogatható a felújított kastélyépület a Majki Remeteségben. Ám ezzel nem ért véget a műemlékegyüttes és környezetének felújítása, rekonstrukciója. Itt a legújabb hír erről:
 "2018-ban átadjuk a három éve megkezdett rekonstrukció második ütemét, s ehhez a Nemzeti Kastélyprogram biztosítja a forrásokat - jelentette be vasárnap délelőtt a majki remeteségben megrendezett adventi eseményen Virág Zsolt.
 Az ünnepségen többek között jelen volt Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő mellett Lazók Zoltán oroszlányi polgármester is.
A miniszteri biztos a részleteket ismertetve elmondta: a szellemi mellett, a fizikai rehabilitációra is sor kerül. Felújítják a templomtornyot, a 17 remeteházat, és XIX századi pompájában lesz helyreállítva a teljes parkrendszer. Látogatóközpont épül, ajándékbolt, kávézó és étterem fogadja két év múlva a turistákat.
- Évtizedek elmaradt adósságát törlesztette az állam, amikor belevágott a majki együttes felújításának első ütemébe, a cellaházak és a torony második ütemes rekonstrukciója pedig a környéken élőknek és a vidéknek korábban elképzelhetetlen vágyát valósítja meg - fogalmazott Czunyiné Bertalan Judit, aki az ünnepi alkalomból meggyújtotta az adventi koszorú harmadik gyertyáját.
A közel kétmilliárdos beruházás a tervek szerint tavasszal kezdődik."

(forrás:oroszlany.hu)